Vídeos (Diversos) [Somia i... balla, Ton!] [Aleatori]

Podeu veure algunes de les actuacions realitzades per l'Esbart Dansaire de Granollers. Es tracta d'una petita mostra de les danses que s'interpreten des de l'agrupació.

 

Els videos es troben a YouTube. Si feu clic a sobre d'ells, els podreu veure directament en aquesta pàgina. Podeu també fer clic a l'enllaç de la dreta per a veure'l video des del mateix YouTube. La majoria d'ells els teniu reunits al següent Canal de YouTube.

 

Esperem que us agradin !

 

Ball de gitanes de Granollers 2013!

Reportatge aparegut a VOTV

A Granollers, ballem!

Reportatge aparegut a VOTV

;

Cobla i Esbart!

Reportatge aparegut a VOTV

 

A Granollers, ballem!

Aquest és el nou espectacle de l'Esbart. Un recull de danses granollerines des de les més antigues, com la quadrilla, el ball de donzelles o les gitanes, com les danses sorgides de la nova Festa Major (ball del gegants, dels capgrossos i del colom). A més a més un parell d'estrenes que l'Esbart ofereix a tota la ciutat: el xotis de les pubilles, el ball de bastons de Granollers i el ball pla de Granollers.

Ball de donzelles

La quadrilla de Granollers

Ball del gegants

Ball de capgrossos

Ball del colom

Ball pla de Granollers

Xotis de les pubilles

Ball de bastons de Granollers

Ball de brutes

Ball de gitanes de Granollers

Ball pla de Granollers amb el públic

 

Ball de Gitanes de Granollers

Fa cinc anys que estem recuperant el ball de gitanes de Granollers com a ball-festa de Carnestoltes. El ball de gitanes el formen

El ball de brutes

L'entrada

Les contradanses i el xotis

La polca

Les catxutxes

La Jota

El galop de sortida

Ball de Donzelles de Granollers

El Ball de Donzelles és una ball propi de Granollers. Els seus orígens es remunten al segle XVI. Actualment es balla l'últim diumenge d'agost a la tarda, a la plaça de La Porxada, l'últim dia de Festa Major, en una ballada popular organitzada per l'Esbart Dansaire de Granollers.

Ball de Donzelles de Granollers

El Ball de Donzelles representat dins l'espectacle Batecs, de l'Esbart Dansaire de Granollers.

 

Video Minut: L'Espunyolet

Videominut del ball de l'Espunyolet gravat a Roca Umbert, Granollers, per l'Esbart Dansaire de Granollers i presentat a la Fira de Manresa. Emès pel programa Nydia del Canal 33.

 

Video Minut: Polca de Sant Celoni

Videominut de la polca de Sant Celoni gravat per l'Esbart Dansaire de Granollers . Presentat a la Fira de Manresa i emès pel programa Nydia del Canal 33.

 

Corranda alta de Surnià

Interpretada pel Cos de Dansa de l'Esbart Dansaire de Granollers. Aquesta Corranda prové de Surnià (Fenolleda, Catalunya Nord).

 

Dansa de Campdevànol - La Gala

Interpretada pel Cos de Dansa de l'Esbart Dansaire de Granollers La dansa de Campdevànol data del segle XIV i vol narrar el vassallatge entre les parelles i el seu senyor, que té dret sobre les noies. Al final de la dansa (veureu un canvi sobtat) es representa el triomf del poble sobre el senyor i aquests costums injustos. Els nois aixequen les balladores i rivalitzen per veure qui aguanta més.

 

Dansa de Castellterçol

La dansa de Castellterçol data del segle XVII i s'interpreta el darrer diumenge d'agost durant la Festa Major d'aquesta població del Vallès Oriental. És una dansa solemne i cerimonial interpretada per sis parelles de balladors.

 

L'Espunyolet

La popular dansa de cerimònia ballada a l'esplanada del Monestir de Montserrat.

Empuries, la grega

Coreografia d'en Carles Morales d'una sardana d'en Josep Maria Ruera.

Ones plàcides a Lloret

Coreografia d'en Carles Morales d'una sardana d'en Josep Maria Ruera.